Det var med ett visst vemod som jag åkte upp till Umeå. Jag orkade inte ens vara så speciellt flygrädd, ingen väska försvann och inga konstiga förseningar. Det kändes märkligt, att nu skulle det ta slut liksom. Inga mer resor till Umeå på tisdagarna, inget mer gos med Strumpan i TV-soffan. Ingen mer förvandling i sminkrummet med de fantastiska duktiga tjejerna. Som kan förvandla en grå lantis till en lockig blondin med kattögon på bara en kvart! Ingen mer AFTER WORK i taxin till flyget efteråt, inga mer djupa samtal med bästa Li Pamp och de taxikompisar som åker med.

Här ser du programmet, kolla in cirka 17 minuter in i programmet.

Jag hade sparat det bästa till sist, att få prata om hemlösa katter. Och fick min önskan igenom att få visa vem katten Sören Fernström är. Att få hinta om vart det där lagförslaget egentligen tog vägen, vem har gömt den i sin brevkorg? Varför händer inget med lagförslaget som skulle innebära att alla katter ska vara id-märkta, så att en ägare lättare kan hittas och att alla katter som ska gå lösa ute SKA var kastrerade?

Det kanske föds flera hundratusen kattungar varje år som går en vidrig framtid till mötes. De svälter ihjäl, de blir ihjälslagna, de blir sjuka och dör, de fryser ihjäl eller blir en förvildad hemlös katt som får leva ett liv i total misär. Katthemmen är överfulla med katter som söker efter nya kärleksfulla hem, och katterna blir bara fler och fler. De stackars katthemmen får inga pengar av myndigheterna för att driva sin verksamhet utan gör det oftast helt på idéell basis med starka eldsjälar som kämpar i vått och torrt för att rädda så många katter som möjligt! Varför händer inget? Är det för att det är val nästa år som det är undanlagt?
Det parti som kommer att dra fram lagförslaget i ljuset och göra något åt det och kämpa för det kommer jag att rösta på!
Katterna behöver inte bli fler i vårt land, och så länge det föds fler oönskade och hemlösa kattungar kommer KATTEN aldrig att få någon hög status i samhället.
Om vi alla gjorde vår röst hörd kan vi hjälpa till med att hjälpa framtidens katter till bättre liv och bättre status. Men någon måste ta tag i det!

Jag hoppas ni kände att det värmde i hjärtat när katten Sören Fernström gjorde entrë i tv-rutan. Världens kanske mest klappade katt? GIlla honom på Facebook, det gör du här.
Han har ”klappat” in 165 000:- till olika behövande katthem runt om i Sverige. Finaste Sören men allra finast är ju faktiskt de som står bakom Sören, nämligen hans husse och matte. Alla heder åt dem!

Nåväl, många har frågat vart hittar jag de roliga ”råttsvansleksakerna”, den som du hänger på dörrhantaget heter Fling-ama-string och den vita runda som har en svans som åker runt heter FroliCat FLIK,. Klicka på namnen så hittar du mer info om dem! Strumpans fina och lyxiga sele heter Puppia, och den hittar du här.
Sedan det som du inte såg, är när jag ska försöka stoppa tillbaks chippet in i sprutan igen. Att göra det utan glasögon är inte så smart, utan såklart tappar jag det lilla chippet i soffan och sticker mig själv i fingret! Blodet rann och Strumpan fick nog lite röd färg i pälsen. Om du undrar Anneli, (Strumpans ägare) så är det inte Li Pamps läppstift denna gången som fastnat i pälsen. Och tack till dig för att jag har fått låna din och dina barns katt!
Nu ska jag ta det lugnt, och fundera på vilka ämnen som ska tas upp i Vårens program av Go’kväll, då jag får lov att komma tillbaks och prata katt. Hurra! Då ska det bli kul och få träffa Strumpan igen:-)

Finaste katten Strumpan
Finaste katten Strumpan
Alexandra-och-Heidi-401x300
Bästa sminktjejerna, Alexandra & Heidi
Li-Pamp-och-jag-e1385555134228-225x300
Bästa taxikompisen, Li Pamp
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Cecilia säger

  Bor i utlandet men tittar pa Go’Kvall varje tisdag pa svt play for att se dig och Strumpan, vilken fin kise, kommer att sakna er tills ni kommer tillbaka. Har sjalv en ex-hemlos katt som ar det basta som finns (sa klart). Den mest fantastiska kanslan kommer nar han har tagit ett steg till i att komma narmare oss; sova i samma rum, prova soffan och nu – sitta i knat!!! Om jag skulle foresla ett amne for nasta sasong(till varen) ar det att folk har fordomar mot svarta och svart-vita katter. Dessa har svarare att fa ett nytt hem for att folk har forutfattade mening eller inte tycker att det ar en ”cool” farg! Tuxedo och helt svarta katter ar precis lika underbara som alla andra!

 2. Anneli von Krusenstjerna säger

  Såg Sören första gången i Eskilstuna för ca 2 år sedan och efter det har varit hans trogen fan.
  Vilket underbart jobb han och hans matte och husse gör.
  Så härligt att Sören nu är en rikskändis Längtar efter till vårens program.

  Tack Susanne

  • admin säger

   Tack själv, Anneli!
   Jag ser också framemot att få hjälpa Sveriges hemlösa katter.
   Och såklart med att hjälpa tvtittarna med sina kattfrågor.
   Ha en fin dag!
   Kram Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.