Hem-och-Hyra-224x300

Om du bor i lägenhet och är med i Hyresgästföreningen, har du nu säkert fått tidningen Hem & Hyra nr 8-2013. I den är det en stor kattspecial om hur dyrt det kan bli att ha en katt som kissar där de inte ska. Eller där katten river sönder tapeterna och fördärvar väggarna helt. Det finns med ett antal fall upptagna, och bland annat en där en dam hade problem med att katterna kissade runt om i lägenheten. Det kom att kosta henne 250 000:- i sanering av köket och arbetet tog fyra månader.

Många gånger beror dessa kissproblem att man inte har kastrerat sin katt, att katten märjker revir eller att man har en felaktig kattsand.

En sand som katterna inte gillar eller att kattlådan städas för sällan.
Mina katter har sin favoritsand i Extreme Classic gold label men den nya sanden Odour Lock kanske kommer att bli den nya favoriten. Den har jag testat nu i några veckor och den gillas jättemycket av katterna och jädrans vilka hårda klumpar det blir.

Men tillbaks till tidningen, sex sidor är om katt, och är väldigt bra skrivet. Det som är vidrigt är alla de fall som är beskrivna om olämpliga kattägare, tråkigt att de ska behöva finnas 🙁 och att de inte kan ta hand om katter eller sköta dem på ett bra sätt.

När katterna kissar där de inte ska är det många gånger ett rop på hjälp, katten kanske är sjuk och behöver till veterinären, eller den är en olycklig katt av någon anledning. I de allra flesta fall går det att komma tillrätta med dessa problem, ibland kan man göra förändringar som gör att katten slutar med att kissa där den inte ska direkt! Över natten liksom! Då kanske denna katt har kissat utanför lådan i många år och ägaren tror att hoppet är ute!

Det finns alltid en anledning till varför katterna gör så här, och det gäller bara att hitta grundproblemet! Och den kan man alltid hitta men det kanske tar någon timme eller två i ett rådgivningssamtal för att hitta rätt.
Har du problem? Gå in och kolla min hemsida www.kattproblem.se, där kan du se hur jag kan hjälpa dig. Ha en fin fredag och hoppas att ni inte blåser bort i den kalla blåsten!

 

Kategori:
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.