Så underbart egentligen att det finns som förslag att den kända katten Käcken från Visby ska bli staty. Det finns nog många katter därute som är en stor personlighet och förgyller olika platser, ställen och människor med sin närvaro.

Jag fick äran att träffa den röd vita huskatten Käcken för några år sedan, och då fick jag höra hans historia. Han skötte ett stort revir innanför murarna i Visby och gillade inte när sommarfolket kom med sina katter. Då blev han sur och försökte jaga bort dem, Visby var liksom hans hela året! Och man säger ju att just de röda katterna har större revirområden och fajtas mer för att få sin plats än t.ex svarta katter. Men katten Käcken gillade människor desto mer, och han hade ett favoritställe, nämligen på elskåpet i utanför Torgkassen i Visby. Läs artikeln om Käcken här:

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9171599

Då kommer jag tänka på den mysiga röd-vita katten Nino som hade sin plats utanför Vårdcentralen i Eslöv. Han spelade en stor roll där som sällskap åt alla människor som skulle på läkarbesök. Mer om honom kan du läsa på sidan 45 i min bok ” Att bli med katt”. Du hittar den här: http://www.bokus.com/bok/9789153437048/att-bli-med-katt/
Han finns inte heller kvar i jordelivet, utan jagar möss i himlen i stället.
Kanske han också borde få en egen staty i Eslöv?

Det finns säkert massor med andra kända katter runt om i Sverige som gör stor nytta för människor. Förutom snyggingen Sören som jag redan känner och är ett stort fan av.
Du kanske vet någon? Tipsa gärna mig om dem! Skriv några rader till susanne@kattproblem.se

Och så ska det finnas några guldtassar på något ställe i Norrköping, efter någon katt som gjort stort avtryck på människor. Vet någon vem det var och finns det någon bild att skicka till mig?

 

Kategori: ,
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.