Idag hade jag tänkt skriva några rader om Djurens Dag, att vi ska tänka på de djuren som inte har det så bra i vårt avlånga land. Att det är vi människor som bär ansvaret för hur våra djur har det, och inga andra! Att idag kanske du kan skänka en slant till något behövande katthem eller köra dit en påse kattmat eller nån säck kattsand.

Men så gick jag in på Facebook, och fick se en bild som Arken Zoo i Skövde hade lagt ut på morgonen, med texten
Annorlunda morgon på jobbet. Hör att det är något vid dörren. Går och tittar och hittar kattmamma och kattungar i 2 st lådor med adress till djurskyddet Skövde. Nu är de omhändertagna tack vare ideella krafter. Tack Caroline! ”

 

låda-med-katter1-300x300

:

Bilden är lånad från Arken Zoo Skövde

Men hallå! Lever vi inte på 2013-talet? Vilken idiotiskt ansvarslös människa stoppar in en kattmamma med sina kattungar i några lådor och tejpar igen med silvertejp?
Hur hade det varit att vara en ansvarsfull människa som KASTRERAR SIN KATT INNAN DEN SLÄPPS UT !!! Vad tror dem? Att en okastrerad katt går ut och luktar på blommorna? Fatta, att den går direkt ut och finner sig en partner och antingen gör någon dräktig eller blir dräktig själv. Och vips var det fem nya små individer som det ska ansvaras över. Se till att de får en riktigt uppväxt, få stanna hos sin mamma tills de är tolv veckor, avmaskas,vaccineras när de har förbrukat sin mammas antikroppar och är känsliga för olika smittor vid ca 6-8 veckors ålder. Se till att de får en korrekt och näringsriktigt kost, att de lär sig gå på toan ordentligt. Ja, det är ett mycket stort ansvar att föda upp nya små kattindivider som ska bli trevliga och trygga personligheter. Som dessutom ska hitta till en ansvarsfull ny ägare som kan erbjuda ett kärleksfullt,omtänksamt och livslångt hem.

Vart tog lagförslaget vägen? Att alla katter som ska vistas ute ska vara id-märkta och KASTRERADE!!
Är det för att vi ska ha ett val nästa år som allt är stoppat? Ska katterna få betala ett dyrt pris på politikernas bekostnad?
Vilken politiker VÅGAR ta upp lagförslaget igen och KÄMPA för att det går igenom?

Det är absolut dags att börja ställa frågor till de som bestämmer och ska besluta om katternas framtid.

Bästa presenten idag på Djurens Dag, hade varit att se till att de får en bättre framtid.

Idag blir ingen kanelbulle, det blir nog ett brev till någon ”höjdare” istället!
Det går man i alla fall inte upp i vikt av 🙂

 

 

Kategori: ,
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Malin säger

  Djurskyddet Skövde Katthem med ordförande Caroline Karlsson i spetsen är ett värdefullt katthem som tyvärr kommer få läggas ned om uppmärksamheten, omplaceringar och bidragen inte ökar. Jag Malin, ambassadör för Djurskyddet Skövde Katthem ber allmänheten att ifall fall besöka den nya hemsidan för mer information om katthemmets verksamhet.

  http://www.skovdekatthem.com/

  Tack <3

 2. Helén Olsson säger

  Tack Susanne!

  Precis så känner jag också. Det finns inget som upprör mig mer än när människor beter sig som idioter och det går ut över katter och andra djur. Katterna själva kan ju inte tala så vi måste föra deras talan. Vilken höjdare ska man skriva brev till? Jag har också en del att säga om den saken.

 3. Elisabeth Gustafsson säger

  Hej Susanne!
  Skönt att du finns och att du kämpar för katternas bästa! Håller med dig fullständigt!
  Här i Strängnäs har vi tagit hand om en hemlös katt, som i natt fött 8 (!) småkissar. Hon är nu hos en jourmamma och blir kärleksfullt och väl omskött. Så allt är bra så här långt …
  Vill också passa på att säga att jag är superglad för att du ska bli ”ständig” gäst i Go´kväll under hösten! Äntligen har SVT fattat att vi är många kattälskare i det här landet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.