Såg du Go´kväll igår? Bra, då såg du väl också att studiokatten Strumpan, inte bara har blivit varm i kläderna, eller säger man: har blivit varm i pälsen:-). Hon klarar av sitt jobb galant och igår hände något väldigt mysigt.

Kvällens gäst var Thomas Ledin, och jag fick äran att äta lunch med honom och Pekka Heino. Så nyfiken som jag är var jag bara tvungen att fråga om Thomas hade katt. Och Yes, det hade han. En vacker bruntabby med vitt som heter Alfons.

Jag gillar verkligen Thomas Ledin, och kan nog en hel hög med hans låtar men nu klev han ännu mer in i mitt hjärta! Det händer magiska saker när man träffar andra kattägare, då kan man känna en större samhörighet på något vis. Och vilken trevlig kille han är dessutom, verkar så mysig! Allt det där kände nog katten Strumpan i sändningen, för om du tittar på hennes ögon när hon ligger i Pekkas knä vid intervjun med Thomas, kolla som hon ligger och blinkar ”kattslängkyssar” mot Thomas. Vi människor överför ofta våra egna sinnestämningar på våra djur, både på gott och ont!
Hade sett mycket konstigt ut om jag satt där och flirtade med honom, bättre katten gjorde det istället!

Den fina röda reflexselen med tillhörande koppel som Strumpan hade på sig, hittar du här. Den kommer från Bobby-serien som PL-Sweden marknadsför.

gokväll-401x300

 

Igår pratade vi om det vanligaste kattproblemet som jag får mest frågor om, VARFÖR KISSAR ELLER BAJSAR MIN KATT PÅ FEL STÄLLEN?
Kolla programmet här, där kommer du att få de vanligaste orsakerna.

från-Gokväll-lådor-401x300

De saker jag visade i tv-rutan var alla de häftiga kattlådorna, från de vanligaste med ram till den mest lyxiga varianten, som ser ut som en fin vit möbel! Alla kattlådorna lånade vi från butiken Supercat, och du kan säkert hitta dem i din närmaste butik också.
Här hittar du mer om den lyxiga möbeln att ha kattlådan i.
Här hittar du mer info om den svarta designade kattlådan.
Här hittar du mer om kattlådan Aristo Cats.
Här hittar du Cleany cat med hög kant.

Och så vart det den smarta ficklampan med UV-ljus, som är helt perfekt att hitta katturin med, den heter UrineFinder. I samma serie finns ett speciellt bra preparat som tar bort katturin, både gammalt intorkat och nytt. Den heter Urine Off, och dessa produkter hittar du iden välsorterade djurbutiken.
Den smarta kattskrämman ,SSSCAT, hittar du här. Den skrämmer bort oönskade katter med tryckluft, ljudet gillar inte katterna.

Den kattsanden som var väldigt lik ökensanden och klumpade sig snabbt och hårt, heter ODOURLOCK.
Den ska landa i djurbutikerna i november.

4110-2

 

 

Vill du se frågor och svar från chatten igår? Här hittar du dem.

 

 

 

 

 

Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.