Såg du fina katten Strumpan i Go´kväll igår? Hon är en sockersöt liten vit huskatt på fem månader. En riktigt showkatt, som gillar rampljuset och tvstudion. Jag kan inte ha en bättre katt som kompis i tvsoffan. Vill du se kattinslaget från igår, tryck här.

Lilla Strumpan hade ett riktigt bling-bling halsband, gjord i mjukaste lammnappa och äkta swarowskistenar. Kopplet och halsbandet är från BOBBY-kollektionen och återförsäljare är PL-Sweden, gilla gärna deras facebooksida här. Där kan du också hitta fler fina koppel och selar, i läckra färger och fina kvalitéer.

Vi pratade om hur man kan aktivera sina katter när man själv är på jobbet, och jag visade en del aktivitetssaker från TRIXIE. Det finns massor med olika varianter, och de som ha utvecklat dem har verkligen tänkt till. Kanske man kan kalla en del av dem för riktiga intelligenstestare! Katter som har lätt för att gå upp i vikt eller har en benägenhet att kasta i sig maten är hjälpa av dessa saker. Dels för att ättiden tar längre tid och att katterna måste jobba för att komma åt maten.

Katten Strumpan löste problemet bra med hur hon skulle komma åt maten i den som heter TUNNEL FEEDER.

Jag visade även POKERBOX, där katten ska dra ut lådor, trycka på en spak, få upp ett lock för att komma åt maten eller vad du nu har lagt i. Mycket smart gjord!

Sedan var det FUNBOARD, den vita plattan med fem gömställen, där katten måste använda tassen på rätt sätt för att komma åt maten.

Här hittar du fler smarta aktivitetsaker från Trixie.

ROULETTE
TURNAROUND
SNACKBOX
FANTASYBOARD

Hoppas vi syns nästa tisdag i Go´Kväll? Då blir det nya kattproblem att lösa!

 

 

Kategori:
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Camilla säger

  Jätteroligt att du är med i TV! Lärorikt!
  Kattmyntbollen var jag på jakt efter idag och gick in på Arken Zoo och frågade personalen i kassan på vägen mot katthyllan om de hade sånna bollar hemma.
  Suck – Har du sett det på TV?, fick jag som fråga tillbaka.

  Vart är bollen ifrån? Skulle vilja testa dem på mina katter. 🙂

 2. Anna säger

  Vi köpte funboarden till våra 6 katter. Vi har haft ett ’problem’ den räcker inte till alla 6 samtidigt. Vi fick alltså köpa en till. De älskar den och det är jätte kul att se hur de blir bättre och bättre. Vi har en katt med bara ett öga och hon hade stora problem i början med att sätta tassen rätt. I dag är hon fått in snitsen och fixar det hur bra som helst. Vi blandar kattgodis med vanligt torrfoder för det ska ju inte var för lätt .

  • admin säger

   Du hittar alla dessa roliga kattsaker i den välsorterade djurbutiken.
   Har den inte den hemma kan de enkelt beställa hem den.

 3. Lotta Andersson säger

  Vi har en funboard. Två av våra katter gillar den. Även att det finns en skål med foder bredvid, pillar de ändå fram bitarna på funboard.

 4. Wikki säger

  Men du, jag ser inga säkerhetsfunktioner på de översta halsbanden, det kanske är så fiffigt gjort att det inte syns?
  NosPuss Wikki

  • admin säger

   Vissa av dem är till katter som går ut och har säkerhetsanordning. Andra är för katter som vill vara snygga inne eller med sin ägare i kopplet:-)
   Hör med PL-Sweden innan du beställer, så du får rätt modell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.