kattbråk-371x300

I Expressen den 20e juli så kunde man läsa om det  här bråket i Bredaryd, Småland. En kvinna i 50-årsåldern har en katt som grannens katter är elaka mot. Grannarna har skrattat åt henne när hon har försökt diskutera problemet. Vad gör man då? Det behöver inte gå så långt att man behöver koppla in Grannfejden eller Robert Aschberg. Här ska du få lite tips om du är i en liknande situation.

– Den katten du släpper ut är givetvis kastrerad. Fertila katter är ofta mycket mer reviraggressiva än sina kastrerade kamrater.
– Har du veterinärundersökt den katt som du anser aggressiv? Den kanske i själva verket har ont någonstans.
– Prata med din granne och försökt komma överrens om olika klockslag eller delar av dygnet som katterna är ute. Din granne kanske kan ha eftermiddagstid och du kvällstid?
– Om du inte vill ha in andras katter på din tomt så går det att skrämma bort dem med snälla metoder, det är inte okej att skjuta, kasta saker, slå eller sparka. Oavsett hur irriterad du är. 🙂
Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om just detta, det finner du här!
– Ge din katt en chans att komma undan sina rivaler genom att exempelvis ha en kattlåda som enbart kan öppnas av din katt. Detta kräver oftast att katten är chippad. Ett exempel på en sådan lucka finns här!
– Kontakta en kattbeteenderådgivare.

Kategori:
Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.