Tänk ibland får man vara med i annorlunda projekt när det gäller katter.

Som när en reklambyrå från Stockholm ringde och undrade om jag ville vara med i tankearbetet med ta fram en hypermodern och annorlunda kattmöbel. Detta tillsammans med möbeldesigner Eleonor Honkanen Moschevitz.

Jag berättade vad en katt behöver för att trivas som innekatt, och vilka behov en katt har.
Eleonor fångade upp mina ord och designade en helt fantastisk skapelse. Hon har verkligen tänkt utöver den traditionella klösträdet.
Kolla in filmen på hela skåpet här:
The Cat Flat är omnämnd på många olika ställen, även internationellt.

Ungefär 100 miljoner människor världen över har sett The Cat Flat, i sociala medier världen över, så som Kina, Japan, Ryssland, England, USA, Spanien, Frankrike med flera.

Kolla in vad de skriver på,
Inredningssajten DesignMilk
Interior Giibi.com
DecoClub.net
Trendhunter
Allt om bostad
Dagens Näringsliv
Hemtrevligt.se
Resume´
Den franska inredningssajten 18h39
Design Demic

 

Jag bugar och bockar att jag fick vara med i projektet.
Kattskåpet ställdes ut i februari 2020 på Stockholm Design Week.

De behov som The Cat Flat ger katten är:
Spana
Leka
Gömma sig
Jaga
Klösa
Vila
Sova
Pälsvård
Upptäcka nya saker
Hålla koll på reviret
Social kontakt

Det coola kattskåpet

Beställaren av Kattskåpet – The Cat Flat, är 24Storage.
24Storage hyr ut förrådsplatser, där man kan förvara sina prylar man aldrig använder men kanske inte vill ge bort eller slänga. Så att du får plats med bättre och kanske coolare saker, som ett designat kattskåp.
Jag har sett att många vill köpa ett kattskåp, men den finns bara i ett exemplar.
Men varför inte inspireras av designen, och göra ett eget?

Så här skriver dem om det unika skåpet , The Cat Flap:

Något som har en stor betydelse i våra liv är våra älskade katter. Trots att många anser att hunden är människans bästa vän, vet alla kattälskare att det är en sanning med modifikation. Katten kan vara våra allra käraste familjemedlemmar men det gäller bara att vi tar hand om dem på rätt sätt.

Det är lätt att tro att en katt inte behöver lika mycket omhändertagande som en hund, då den på många sätt är mer självständig. Dock är myten om den perfekta katten med nio liv som kan anpassa sig efter varje situation just en myt.

Enligt kattpsykologen Susanne Hellman Holmström är det många innekatter i Sverige som mår dåligt på grund av att de bor i en miljö där deras naturliga behov inte kan tillfredsställas. Ju mer vår personliga stil får utrymme att synas genom kläderna vi har på oss och i vår inredning hemma, desto bättre mår vi, men inte nödvändigtvis våra katter.

Katterna kan komma i kläm när deras ägare bortprioriterar kattmöbler som inte passar in med resten av möblerna i hemmet. Något som kan låta som en ganska banal sak, men som faktiskt kan leda till att innekatter kan bli deprimerade och bete sig avvikande.

Vi vill ge plats för ett större liv. Inte bara för dig, utan även för din katt. För att inspirera fler till att göra plats hemma för det man verkligen bryr sig om har vi tagit fram The Cat Flat. Skåpet är tillverkat i ett exemplar och lanserades i samband med Stockholm Design Week 2020. Syftet är att inspirera fler till att ifrågasätta hur vi utnyttjar ytan i vårt hem.

“Vi förser dig inte med förråd för att du ska kunna göra dig av med saker som skräpar i hemmet. Vi finns till för att låta dig få plats med de saker i ditt hem som verkligen betyder något.”

Tillsammans med inredningsarkitekten och möbeldesignern Eleonor Moschevitz, har vi skapat en lösning som gör att du inte behöver välja mellan ett vackert hem och en välmående katt. The Cat Flat ger inte bara katterna möjlighet att tillfredsställa behov såsom att klösa, gömma sig och spana högt. Produkten passar även i alla hem och med alla inredningskombinationer. Den stilrena designen i mörk valnötsfanér gör The Cat Flat till den givna möbeln för alla inredningsentusiaster och kattälskare. Skåpet är inrett med sisalmatta, KRAV-märkt lammskinn från Kambo Gård och läder från Tärnsjö Garveri. Borstarna är gjorda av FSC-certifierat bokträ med vildsvinsborst och skrubbarna av ekologisk kokosnöt.

The Cat Flat är tillverkat i ett exemplar och i dagsläget finns inga planer på serietillverkning.

Tror du inte att den får plats i ditt hem? Vi är medvetna om att urbaniseringen har bidragit till en ökad trångboddhet, men vi ser inte det som något problem. Oavsett om du bor i en stor villa eller i en kompakt enrummare handlar det egentligen inte om yta. Tänk efter vad du vill ha mer utrymme för i ditt liv. Är det alla böcker som står och samlar damm i den slitna bokhyllan eller måste verkligen kistan med dina gamla leksaker och gosedjur stå framme för att du en dag ska kunna ge dem vidare till dina barn?

Vi tror att svaret är nej. Vi tror att du hellre vill att din katt ska trivas i ert gemensamma hem. Och att du vill ge plats åt ett större liv tillsammans med din katt.”

#ettstörreliv #thecatflat #designadkattmöbel #kattpsykolog #kattbeteenderådgivare


Susanne Hellman Holmström - kattbeteendevetare

Kattpsykolog Susanne Hellman Holmström

Hjälper dig med kattproblem | Föreläser | Utbildar
Här kan du läsa om vad som kan ligga bakom kattens beteende och vad du kan göra åt det. Du får också ta del av nyheter och annat. Välkommen att kommentera!

Läsarkommentarer

Kommentarer

  • Susanne Hellman Holmström säger

   Hej Erik! Så kul att du gillar The Cat Flat <3
   Jag hoppas det kommer att finnas några ex att sälja, men vet ej i nuläget.
   När jag vet mer, hör jag av mig via bloggen igen.
   Hälsningar från Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.